Sekty
Pezinský rajón, Pezinok
hon: Grefty
Teplota skladovania: do 12 °C
Teplota podávania: 6-8 °C
Alkohol: 12,5 %
O víne
Vo vôni aj v chuti tohto vydareného Sauvignonu sa prelínajú arómy citrusov, broskýň, medu a lúčnych kvetov. Výrazný je aj typický kvasinkovo-biskvitový buket, ktorý sekt nabudol vďaka tradičnému vyzrievaniu vo fľaši, kde po druhotnom kvasení odpočíval 12 mesiacov. „Pestovateľský sekt“ je najvyššou kategóriou medzi sektami. Podmienkou jeho certifikácie je, že celý proces od dopestovania hrozna až po výrobu samotného sektu musí výrobca zrealizovať sám. Zrecí potenciál tohto pestovateľského sektu je 6 rokov od dátumu plnenia.
Ocenenia
VinoForum Trenčín 2014 - zlatá medaila
O vinárovi
Korene rodinnej firmy HACAJ siahajú až do prvej polovice 19. storočia. Začiatkom 20.storočia sa vínu začal venovať Ján Hacaj st. s manželkou Rozáliou, neskôr za komunizmu ich deti Paulína a Vladimír Hacaj st., a potom v tradícii pokračovali jeho synovia - Vladimír a Ján. V roku 1994, po zmene politickej situácie, začal syn Ján spolu s otcom a tetou Paulínou klásť na vrátených vinohradoch základy rodinnej firmy. V roku 2002 založili bratia Ján a Vladimír spolu s rodinným priateľom firmu HACAJ. V súčasnosti má Vladimír Hacaj na starosti vinohrady a výrobu vín a sektov. Jeho dcéra Soňa vedie účtovníctvo a ekonomiku firmy a brat Ján Hacaj sa venuje predaju vín, marketingu a vínnej turistike.