Bratia Čičkovci

Kto som?

Vínu sa bratia Čičkovci - Radovan, Ján a Daniel, začali venovať v roku 2000 v rodnej Modre, kedy vyrobili prvý vlastný súdok tohto lahodného moku. Dovtedy to bola vždy pomoc rodičom pri spracovávaní úrody z viníc v období zberu, ktoré slúžilo ako finančné prilepšenie pre rodinný rozpočet. V súčasnosti pokračujú v tradícii začatého a to od pestovania hrozna v modranských viniciach až po jeho spracovanie na výrobu muštov, ovocných štiav a prívlastkových vín. Kvôli neskorším oberačkám sa špecializujú predovšetkým na prírodne sladké vína s vyšším zbytkovým cukrom.

Čo robím?

Bratia Čičkovci spracovávajú výlučne hrozno ktoré si sami dopestujú v modranských viniciach. Obhospodarujú plochu 4,0 ha. Časť dopestovaného hrozna ponúkajú aj na predaj ďaľším milovníkom vína na jeho ďaľšie spracovanie. V súčastnosti pestujú najmä Rulandské biele, Feteascu regalu, Irsai Oliver, Veltlínske zelené a Muller Thurgau z bielych odrôd a Cabernet Sauvignon a Svätovavrinecké z modrých odrôd. Ročne vyprodukujú približne 5000 fliaš.

Ako to robím?

Priemerný vek viníc bratov Čičkovcov je okolo 40 rokov. Preto sa v súčastnosti pri pestovaní zameriavajú na ich podsadbu a vysádzanie sadeníc mladého viniča na miesta výpadku. Pri samotnej výrobe vína uplatňujú moderné postupy riadeného kvasného procesu.

Prečo to robím?

Pre bratov Čičkovcov je víno vášeň i láska a sú radi že sa o ňu môžu s vami podeliť.