Sekty
Pezinský rajón, Pezinok
Teplota skladovania: do 12 °C
Teplota podávania: 6-8 °C
Alkohol: 12,0%
bez obmedzenia
O víne
Tento „ovocno-medový“ sekt je vyrobený klasickou metódou druhotného kvasenia priamo vo fľaši. Základné „cuvée“ bolo pripravené z odrôd Rizling rýnsky, Rizling vlašský a Veltlínske zelené. Vďaka 9 mesačnému vyzrievaniu vo fľaši má typický kvasinkovo-biskvitový buket a ovocnú sviežosť doplnenú medovou dochuťou. Hacaj sekt brut, to je ozajstná „hand made“ kvalita za dostupnú cenu. Jeho zrecí potenciál je 5 rokov od dátumu plnenia.
Ocenenia
O vinárovi
Korene rodinnej firmy HACAJ siahajú až do prvej polovice 19. storočia. Začiatkom 20.storočia sa vínu začal venovať Ján Hacaj st. s manželkou Rozáliou, neskôr za komunizmu ich deti Paulína a Vladimír Hacaj st., a potom v tradícii pokračovali jeho synovia - Vladimír a Ján. V roku 1994, po zmene politickej situácie, začal syn Ján spolu s otcom a tetou Paulínou klásť na vrátených vinohradoch základy rodinnej firmy. V roku 2002 založili bratia Ján a Vladimír spolu s rodinným priateľom firmu HACAJ. V súčasnosti má Vladimír Hacaj na starosti vinohrady a výrobu vín a sektov. Jeho dcéra Soňa vedie účtovníctvo a ekonomiku firmy a brat Ján Hacaj sa venuje predaju vín, marketingu a vínnej turistike.