Sekty
Pezinský rajón, Pezinok
hon: Zumberg-Urbánka
Teplota skladovania: do 12 °C
Teplota podávania: 6–8 °C
Cukor pri zbere: 20,0°NM Alkohol: 12,5% Kyseliny: 7,2 g/l Zvyškový cukor: 10,0 g/l
Limitovaný počet fliaš: 800
O víne
Tento „jahôdkový" sekt vás v prvom rade okúzli svojou broskyňovo-zlatou farbou. Potom si vás získa svojou ovocnou vôňou a chuťou lesných jahôd, doplnených jogurtovo-biskvitovými tónmi. Na záver vás dostane, že ide o „pestovateľský sekt“, čo je najvyššia kategória medzi sektami. Podmienkou jeho certifikácie je, že celý proces od dopestovania hrozna až po výrobu samotného sektu musí výrobca zrealizovať sám. Vyrobený bol šetrným lisovaním celých strapcov hrozna Burgundské modré pri nízkom tlaku. Po druhotnom kvasení vyzrieval vo fľaši ešte 12 mesiacov. Zrecí potenciál tohto výnimočného sektu je 8 rokov od dátumu plnenia.
Ocenenia
O vinárovi
Korene rodinnej firmy HACAJ siahajú až do prvej polovice 19. storočia. Začiatkom 20.storočia sa vínu začal venovať Ján Hacaj st. s manželkou Rozáliou, neskôr za komunizmu ich deti Paulína a Vladimír Hacaj st., a potom v tradícii pokračovali jeho synovia - Vladimír a Ján. V roku 1994, po zmene politickej situácie, začal syn Ján spolu s otcom a tetou Paulínou klásť na vrátených vinohradoch základy rodinnej firmy. V roku 2002 založili bratia Ján a Vladimír spolu s rodinným priateľom firmu HACAJ. V súčasnosti má Vladimír Hacaj na starosti vinohrady a výrobu vín a sektov. Jeho dcéra Soňa vedie účtovníctvo a ekonomiku firmy a brat Ján Hacaj sa venuje predaju vín, marketingu a vínnej turistike.