Veltlínske zelené
Pezinský rajón, Grinava
Teplota skladovania: do 14 °C
Teplota podávania: 10-12 °C
Cukor pri zbere:21,0°NM Alkohol:10,5% Kyseliny:6,5 g/l Zvyškový cukor: 2,0 g/l
Limitovaný počet fliaš: 260
O víne
Vydarený veltlín jemnej zelenožltej farby. Jeho svieža aromatika a chuť odrážajú stále viac obľúbenú výrobnú metódu „sur lie“, pri ktorej tento veltlín 5 mesiacov stál a bol premiešavaný na svojich kvasničných kaloch. Chuť je tak plnšia, vyvážená, zamatovo-svieža s harmonickou kyselinkou.
Ocenenia
O vinárovi
K vinárstvu sa Michal dostal po skončení štúdia vinohradníctva a vinárstva v Lednici na Morave. V roku 2013 sa rozhodol do tohto remesla naplno pustiť, pretože má vzťah ku krajine a v spojení s trochou zručnosti môže tvoriť niečo pre ľudí. Nemal, alebo mal to šťastie, že nikto z jeho predkov sa vo veľkom vinárstvu nevenoval. Možno aj vďaka tomu má priestor na nové veci, experimenty a môže si vymýšľať a tvoriť to, čo sa mu páči. Všetky vinohrady a celé vinárstvo v súčasnosti obhospodaruje sám, pričom mu pomáha aj jeho žena, a na veľké práce si povoláva brigádnikov.