Dezerty
pôvod ríbezlí:
Čierne Kľačany pri Zlatých Moravciach
Teplota skladovania: do 15 °C
Teplota podávania: 10-12 °C
Alkohol: 13,0 %
Zvyškový cukor: 60,0 g/l
vinár neudáva
O víne
Vyvážená kombinácia čiernych a červených ríbezlí pre dobrých priateľov, ktorí majú radi sladšie vína.“ Prevažujú čierne ríbezle, ktoré vás sprevádzajú vo vôni, aj v chuti. Pri zbytkovom cukre 60 g/l ešte stále nejde o typický ťažký, sladký ríbezlák, ale ľahšie, sladšie ríbezľové víno.
Ocenenia
O vinárovi
Po niekoľkoročných skúsenostiach vo viacerých pivniciach a podpichovaniu zo strany rodiny založil Paľo Lošonský v roku 2013 spolu so svojím dobrým priateľom z detstva Petrom Heldom vinárstvo TATKO. Kým Pali, alias Tatko, je vincúrom v pivnici, Peter má na starosti hrozno. S originálnym logom, názvom, etiketami Tatkovi zas pomohol šikovný syn Michal. V súčasnosti stále zvládajú všetku prácu okolo vína dvaja s občasnou výpomocou mladých brigádnikov.